fbpx

Naše usluge

PRANJE TEPIHA

Pranje tepiha vrši se visoko modernim mašinama posljednje generacije koje automatizovanim sistemom doziraju neophodnu količinu šampona i sredstva za uklanjanje fleka, a zatim podešavaju nivo četki za pranje u skladu sa vrstom i debljinom tepiha. U zavisnosti od vrste tepiha određuje se pritisak ali i mekoća vlakana četke koje koristimo.

Set od 6 četki koje istovremeno vrše pranje tepiha, u kombinaciji sa profesionalnim hemijskim sredstvima, sasvim uklanja sve tipove nečistoća, temeljno tretirajući čak i samu osnovu vlakana. Ovakav način tretiranja je jedini koji omogućava temeljno pranje uz potpuno očuvanje kvaliteta tepiha


TREŠENJE TEPIHA

Svakodnevno na obući nosimo različite vrste nečistoće, koja se u kombinaciji sa vlagom lepi za vlakna staza i tepiha, a gaženjem raznosi ulazeći u samu osnovu. Taloženjem, ova nečistoća utiče na brzo propadanje tepiha, a tradicionalnim načinom trešenja je potpuno nemoguće ukloniti. .

Mašinskim trešenjem koje nudi naš tepih servis uklanjaju se i najsitnije čestice nečistoće, uključujući i pesak, što omogućava temeljno pranje i značajno produžava vek tepiha.


IZBJELJIVANJE RESA

Tretiranje resa vrši se profesionalnim hemijskim sredstvima koja omogućavaju temeljno čišćenje i bijeljenje vraćajući im prvobitno svježinu i sniježno bijeli izgled!


SUŠENJE

Nakon temeljnog pranja tepisi se suše u centrifugalnim mašinama koje sasvim iscijede vodu iz tepiha. Proces cijeđenja izuzetno je važan za sve vrste tepiha ali posebno za ručno bojene, svilene ili perzijske tepihe. Kod ovih vrsta tepiha pored kvalitetnog pranja, proces i brzina sušenja presudni su za očuvanje originalnih boja, karakteristika i kvaliteta!

Cijeđenjem u profesionalnim mašinama našeg tepih servisa, otklanja se svaki rizik od razlijevanja ili miješanja boja! Efikasno, brzo, kvalitetno i bezbijedno! Nakon cijeđenja tepisi se dodatno suše u specijalnoj komori koja je opremljenja sistemom za sušenje toplim vazduhom i eliminisanjem vlage.


ČETKANJE

Nakon sušenja, vršimo mašinsko četkanje tepiha, čime se temeljno uklanjaju sve dlake i dodatno osvežavaju vlakna. Ova usluga posebno je značajna za sve vlasnike kućnih ljubimaca jer je ovo jedinstvena metoda kojom se postiže potpuno uklanjanje svih dlaka kućnih ljubimaca i omogućava bezbedno i ugodno korišćenje tepiha!


PARFEMISANJE I PAKOVANJE

Profesionalnim parfemskim proizvodima dajemo Vašim tepisima posebno svjež miris sa mirisnom notom koja je u skladu sa vašom željom. Pakovanjem u specijalno namjensko pakovanje omogućava se očuvanje čistoće i svježina tepiha ali i bezbijedan transport!